Hoogwaardige LED-verlichting voor binnen en buiten tegen de laagste prijzen.

Welke kweeklampen zijn het beste?

Bij het kweken van planten is licht een van de belangrijkste factoren. Daarom is het belangrijk dat je de juiste kweeklampen kiest. Er zijn verschillende soorten kweeklampen op de markt, met ieder hun eigen eigenschappen. Er is vaak een hoop verschil in kwaliteit. Daarnaast zijn bepaalde meer geschikt voor de groeifase en andere meer voor de bloeifase. In dit artikel bekijken we verschillende soorten kweeklampen 

Led-kweeklampen

Kweeklampen met LED zijn veilig in gebruik en verbruiken minder energie, waardoor ze minder heet worden. Hierdoor verbranden je planten minder snel. LED-kweeklampen zijn makkelijk aan te sluiten, er is geen voorschakelapparaat nodig. LED-lampen hebben een zeer lange levensduur. Ze zijn vaak wel wat duurder, maar dit is de investering zeker waard. Wil je LED-kweeklampen aanschaffen? Kijk dan eens op Kweekotheek.

 

HPS-lampen

De HPS-lamp is een betaalbare lamp die vanwege zijn rode kleur geschikt is voor de bloeifase van een plant. Een HPS-kweeklamp heeft altijd een voorschakelapparaat nodig. Deze kun je krijgen met een dimmer, zonder dimmer of in een digitale uitvoering. Deze uitvoeringen zijn duurder, maar wel veel veiliger dan analoge uitvoeringen. Ze worden minder heet en gaan minder snel kapot. HPS-lampen produceren veel warmte. Het is daarom niet verstandig om de lampen te dicht boven je planten te hangen. Als je met HPS-lampen kweekt heb je dus genoeg hoogte nodig.

Fluorescente lampen

Fluorescente lampen zijn geschikt voor planten in de groeifase zoals jonge zaadplanten en stekken. Er zijn verschillende soorten fluorescente lampen, bijvoorbeeld spaarlampen, TL-buizen en T-Neon-lampen. Het licht wat van deze lampen straalt meestal niet erg ver, waardoor deze lampen vlak boven de plant gehangen moeten worden. Bij deze lampen is dat geen probleem, want ze produceren nauwelijks warmte.  Als je slechts een lage kweekruimte hebt, of een laag budget, dan zijn deze kweeklampen iets voor jou. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *