Hoogwaardige LED-verlichting voor binnen en buiten tegen de laagste prijzen.

Tips voor het installeren van een video- of parlofoon

  • Home
  • Wonen
pexels-donald-tong-66134

Een deurintercom bevat naast een deurbel ook nog een microfoon en soms een camera, maar als het een camera bevat dan is het officieel een videofoon. De microfoon wordt gebruikt voor mensen om te kunnen communiceren. Je kunt pas gebruik maken van de microfoon nadat de persoon in het complex of bedrijf heeft opgenomen aan de andere kant. Ook kunnen de bewoners of werknemers vaak via de deur intercom aan de desbetreffende persoon toegang verlenen om binnen te treden. Dan kunnen ze op een knop binnen drukken zodat er fysiek een deur of eventueel een poort opengaat. Maar soms gaat hij ook alleen van het slot af.

Wat is een parlofoon?

een parlofoon is eigenlijk een ander woord voor de deurintercom. Een deurintercom is een apparaat wat gebruikt wordt om te kijken wie er voor een deur staat en met deze persoon kun je door een parlofoon communiceren. Dit wordt vaak toegepast bij appartementencomplexen, flats, bedrijven, zorginstellingen en soms bij woningen. Als het wordt ingezet bij een woning heet het een domotica.

Wat kun je met een videofoon?

Met een videofoon kun je niet alleen horen wie er is en praten met diegene maar heb je ook een live beeld er bij. Wat wel hetzelfde is als bij een deurintercom, is dat je op afstand deuren en poorten open kan maken voor een persoon om deze naar binnen te laten. Met een videofoon is meer veiligheid, want hierbij kan niemand zich voordoen als iemand anders wanneer ze het terrein zouden willen betreden. Ook bestaan er modellen die een opslag functie hebben, zodat je kan bewijzen dat iemand bij je huis is geweest. Ook hebben veel systemen een antwoordapparaat hiermee kan de bezoeker een boodschap inspreken in het geval dat er niemand thuis is. En als laatste heb je bij een videofoon de mogelijkheid om het apparaat te besturen met je smartphone. Zelf een videofoon installeren is heel simpel als je. dit zou willen kun je een bticino videofoon kunnen kopen. Dit gaat via wlan en er zijn dus geen kabels nodig.

Soorten video- of parlofoon

Je hebt natuurlijk verschillende soorten zoals set-top-systeem. Dit is eigenlijk een scherm of tv met een camera er op aan beide kanten van de lijn. Deze kan rond draaien en bewegen het nadeel is alleen dat je niet altijd kan zien wie er meekijkt. Ook heb je een videotelefoon dit is eigenlijk een standaard huis telefoon met een scherm er in zodat je de mensen kan zien. deze is makkelijk verplaatsbaar. Het is mogelijk om deze op een tv aan te sluiten op een groter scherm en dan is het eigenlijk weer een set-top-systeem. Beide systemen zijn handig voor dove mensen, want door de camera en het beeld kunnen ze gebarentaal lezen en laten zien. 

Het nut van een parlofoon of videofoon

De videofoon is handig voor beveiligingsredenen, omdat je de persoon kan zien en spreken maar ook een opname kan maken en een bericht kan achterlaten. Een Parlofoon heeft het voordeel van meer privacy alleen hierbij kan jij zelf ook niet zien wie er aan de andere kant is. Maar het voordeel hieraan is dat degene bij de deur van niets weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *